EXTRA: Så slutade TFF 1. Lig 2020/2021

Adana Demirspor och Giresunspor är klara för Süper Lig 2021/2022.

Medan Adana Demirspor vann turkiska andraligan så blev Giresunspor tvåa och det andra laget att bli direktkvalificerad för Süper Lig nästa säsong.

Båda lagen slutade på 70 poäng precis som trean Samsunspor. Topp tre avgjordes därmed på målskillnad där Adana Demirspor slutade på +37, Giresunspor på +29 och Samsunspor på +28.

För Samsunspor väntar nu playoff mot Altinordu som slutade sexa. Fyran Istanbulspor kommer att möta femman Altay. Dubbelmöten väntar i playoff där lagen som slutade femma (Altay) och sexa (Altinordu) börjar spela på hemmaplan. Därefter möts de två vinnande lagen i en avgörande playoff-final för den sista och tredje platsen till Süper Lig 2021/2022.

Lagen som åker ur TFF 1. Lig blir Eskisehirspor som kom sist, Ankaraspor (tidigare Osmanlispor) och förra veckan blev det även klart att Akhisarspor åker ur turkiska andraligan. Hela tabellen ser ni nedan: