Galatasaray 3-1 Besiktas

Galatasaray tog en viktig derbyseger mot Besiktas under lördagen.

Gala behövde vinna för att ha en fortsatt chans på ligaguldet och det var precis det man gjorde när man besegrade Besiktas på hemmaplan med 3-1. Efter bara elva minuter så gav den förre Besiktas-spelaren Ryan Babel ledningen för Gala.

Rachid Ghezzal kvitterade tre minuter ifrån slutet av första halvlek på straff. Oavgjort halvtid – trodde man. Även Gala fick en straff när klockan visade 45+1. Falcao satte bollen för elva meter och såg till att hemmalaget hade ledningen i halvtid.

Inbytte Arda Turan avgjorde i den 76:e minuten med matchens sista mål.

Besiktas behövde en seger samt att Fener förlorade mot Ankaragücü för att vinna ligan igår. I och med segern så lever jakten på ligaguldet även för Galatasaray och Fenerbahce som besegrade Ankaragücü med 2-1.

Besiktas är alltjämnt etta med 81 poäng, Fenerbahce är tvåa med 79 poäng och Galatasaray ligger trea med 78 poäng och det återstår två omgångar kvar av Süper Lig 2020/21.