Har Ozan Kabak gjort sitt i Liverpool?

Ozan Kabak har spelat klart för Liverpool – åtminstone den här säsongen.

Jürgen Klopp bekräftar att den turkiske mittbacken missar de resterande matcherna för Liverpool den här säsongen på grund av en muskelskada:

– Ozan kom in och spelade en superb part för oss, olyckligtvis är han nu skadad.

På frågan om Ozans samt försvararna Nat Phillips och Rhys Williams chanser är körda när Virgil van Dijk och Joe Gomez kommer tillbaka från sina långtidsskador svarade Klopp: ”Nej, självklart inte.”

Samtidigt kommer det flera rapporter om Ozans framtid. Enligt det senaste från England idag och tidningen Liverpool Echo så ska klubben fortfarande inte ha bestämt sig om de vill aktivera spelarens utköpsklausul på 18 miljoner pund. Förra veckan rapporterade journalisten Kevin Palmer att klubben fortfarande var intresserade av att behålla Ozan Kabak och att beslut ska tas senas slutet av maj månad.

I helgen rapporterade dock Daily Mail med hänvisning till The Sun att Liverpool inte kommer att värva Ozan Kabak på permanent basis. Daily Mails egna uppgifter är att Ozan inte har informerats om något beslut ännu men att den potentiella värvningen av Ibrahima Konate från RB Leipzig för 34 miljoner pund sägs vara klar och att det indikerar på att Ozan inte blir klar.

Det har varit en turbulent tid där Ozan fick komma in som ny spelare under vinterfönstret tillsammans med Nat Phillips som också var ny, i ett försvar som saknade flera ordinarie spelare och var inne i en dålig form.  Spelare som Virgil van Dijk och Joe Gomez var långtidsskadade och sedermera även Joel Matip. Kabak har gjor totalt 13 matcher för Liverpool där han fick komma in och spela från start direkt. Kabak var inblandat i ett baklängesmål med målvakten Alisson i sin första match för sin nya klubb mot Leicester City som slutade med förlust. Det blev enbart en vinst i de inledande fem matcherna för Kabak som även var med när laget åkte ur i Champions League mot Real Madrid.

Däremot hade Kabak en nyckelroll när han startade fem av totalt sju matcher som Liverpool gick  obesegrade i början av våren. Jürgen Klopp har tidigare hyllat och öst beröm över den 21-årige mittbacken.

Det återstår att se om Ozan Kabak blir kvar i Liverpool efter sommaren.

Ozan Kabak är utlånad från Schalke 04 som har åkt ur Bundesliga den här säsongen.