Kabak uttalar sig om framtiden – intresse från Bundesliga

Ozan Kabak har spenderat vårsäsongen hos Liverpool på lån.

Den turkiske mittbacken lämnade Schalke 04, som är klara för nedflyttning till Bundesliga 2, i vintras för ett lån till fjolårets engelska mästare Liverpool. Den engelska klubben har en köpoption på 18 miljoner pund efter låneavtalet – något som klubben kommer ta ett beslut om i de kommande dagarna, samt ett möte kommer att bli av mellan huvudtränare Klopp och Kabak enligt de senaste rapporterna.

Kabak har missat de senaste matcherna på grund av en muskelskada och Jürgen Klopp har bekräftat att Ozan Kabak har spelat klart för den här säsongen. Samtidigt betonade Klopp att han varit väldigt nöjd med den 21-årige mittbacken och att det här inte betyder att hans tid i Liverpool är över.

I en intervju med The Times talar Kabak nu ut om framtiden:

– Det är Liverpool. Självklart vill jag stanna. Dessa fem månader har varit väldigt värdefulla för min karriär och min personlighet. Jag ha träffat många bra människor och många bra fotbollsspelare. Jag har jobbat med en tränare som Jürgen och jag har mycke erfarenhet med stjärnorna här. Jag skulle vilja säga att de är stjärnor, där är många stjärnor i vårt lag. Även att träna med dem gör dig bättre. Du utvecklas i ditt spel varje träning. Dessa fem månader har varit väldigt bra för mig skulle jag vilja säga, oavsett om jag stannar eller inte.

Ozan fortsätter:

– Jürgen har inte sagt något ännu (om min framtid). Vi har inte pratat om det ämnet än.

– Detta är en stor klubb. Jag är väldigt stolt över att få bära den här tröjan såhär långt. Varje ögonblick, varje match, är jag stolt. Vi får se vad som händer nästa säsong, men oavsett så har jag verkligen varit nöjd och uppskattat vad alla har gjort för mig.

Liverpool är överens med mittbacken Ibrahima Konaté från RB Leipzig och det återstår bara att aktivera spelarens utköpsklausul. Samtidigt är även mittbacken Dayot Upamecano från RB Leipzig klar för rivalen Bayern München vilket gör att Leipzig behöver värva försvarare till sommaren. Engelska tidningen Daily Mail rapporterar att Leipzig följer Kabaks situation och är intresserade av mittbacken.