Ny turnering formas i Europa: UEFA Conference League

Tidigare har UEFA meddelat att en tredje turnering kommer att bildas utöver Champions League och Europa League och turneringens namn kommer att vara Conference League.

Här är detaljerna kring turneringen.

Målet med turneringen är att få fler lag tävla mot varandra i Europa. Turneringen kommer dra igång redan nästa säsong och kvalspelet drar igång i juni. Tre kvalomgångar kommer att spelas samt ett playoff innan 32 lag går in i ett gruppspel. Varje grupp kommer att bestå av fyra lag och ettan i varje grupp (totalt åtta) går vidare till åttondelsfinaler. Lagen som slutar tvåa i grupperna kommer att spela utslagningsrunda med lagen som slutar trea i Europa League. Vinnarna härifrån kvalificerar sig till åttondelsfinalerna och möter ettorna från Conference Leagues-grupper.

Från turkiska Süper Lig kommer lagen som slutar trea och fyra kvalificera för UEFA Conference League. Laget som slutar fyra kommer komma in i andra kvalomgången medan laget som slutar trea kommer att komma in i tredje kvalomgången.

Medan lagen som slutar trea och fyra i ligan kommer kvalificera sig för Conference League, så kommer enbart cupvinnaren i Turkiet att kvalificera sig till Europa League.

Finalen i turkiska cupen spelas mellan Besiktas och Antalyaspor. Skulle Besiktas som leder ligan vinna både ligan och cupen så kommer laget som slutar trea i Süper Lig få spela kval till Europa League.