Servet Yardimci uttalar sig om Champions League-finalen

Servet Yardimici som är med i UEFA:s styrelse uttalade sig om Champions League-finalen som flyttats från Istanbul för andra året i rad.

Yardimci berättade bland annat att Turkiska fotbollförbundet hade förberett Atatürk Olympiastadion (som var värdarena för finalen) på bästa möjliga sätt sedan 2018 då det blev klart att arenan skulle få hålla finalen:

– I Turkiska fotbollförbundet har vi slutfört de omfattande renoveringsprocedurerna på Atatürk Olympiastadion där matchen skulle ha spelats, med självuppoffrande ansträngningar, och gjort den största arenan i vårt land redo för detta viktiga möte med ett nytt ansikte för arenan. Dessa ansträngningar uppskattades av UEFA: s tjänstemän och finalister som kom till Istanbul för att diskutera organisationens slutliga detaljer.

– Under den senaste perioden  har antalet fall (av covid-19) i Turkiet minskat mycket snabbt med vår regerings fullständiga beslut mot kampen mot epidemin och den brittiska regeringen tog beslutet att lägga Turkiet på sin röda lista vars tidpunkt kan betraktas som betydande. På grund av detta beslut kommer det att finnas problem i ankomsten av fans från England till Istanbul. Vi såg också att lagen skulle mötas av stora svårigheter före EM 2020 på grund av skyldigheten att gå i karantän när de återvänder till sitt land.
Servet Yardimci avslutade med hoppfulla citat om att flera evenemang kan arramtida evenemang kommer att hållas i Istanbul:
– Vi var redo att ta emot Chelsea och Manchester City och deras fans i vår stad och avsluta Champions League-säsongen med en magnifik final. Vår dröm var alltid en oförglömlig final precis som 2005-finalen, med 70 000 personer på läktaren. Alla är bedrövade. UEFA:s president Ceferin uttryckte sin ånger och sin tacksamhet till Turkiet för deras inställning i denna process. TFF kommer fortsätta samtalen med UEFA. Inom en snart tid kommer UEFA meddela sitt beslut om att hålla olika evenemang i Istanbul inklusive Champions League-finalen.