Söyüncü målskytt mot Man United – avgjorde Premier League

Caglar Söyüncü blev stor matchhjälte för Leicester City i toppmötet mot Manchester United.

Söyüncü visade bra spänst och höjd när han nickade hårt in segermålet i den 65:e minuten. Viktigt för Söyüncü som hade en svagare insats i förra omgången mot Newcastle United. Målet är Söyüncüs andra i Leicester City-tröjan.

Något oväntat så avgjorde den turkiske mittbacken även Premier League den här säsongen. I och med segern mot Man United så står det nu klart att Manchester City vinner Premier League 2020/21. Tvåan Man United vilade flera spelare i mötet och har på grund av förlusten ingen matematisk chans att vinna ligan längre och är sedan tidigare klara för Champions League nästa säsong.

Det som spelade mer roll för Leicester är att tack vare vinsten så tar laget tar stora kliv mot att säkra en Champions League-plats.

Med två matcher kvar att spela har laget 66 poäng och ligger trea i ligan. Chelsea med en match i hand har 64 poäng och ligger fyra. Femman West Ham har tre matcher kvar och har 58 poäng. Sexan Liverpool har fyra matcher kvar och har 57 poäng. Tottenham som ligger sjua har 56 poäng och tre matcher kvar och även Everton som ligger åtta har en chans på CL-platser då de har 55 poäng och fyra matcher kvar att spela.