Turkisk media: Dubbla europeiska finaler väntar Istanbul

Turkiska fotbollförbundet och Istanbul blev som bekant av med Champions League-finalen för andra året i rad i veckan.

På grund av pandemin och nuvarande läge med corona samt klagomål från Storbritannien som lade Turkiet på sin röda lista förra veckan, så inleddes samtal mellan UEFA och FA samt Storbritannien som ville ha finalen i London och därefter inleddes samtal även med Turkiska fotbollförbundet.

Igår bekräftades det att finalen flyttas från Istanbul och Turkiet men inte till London och England. Finalen kommer för andra året i rad spelas i Portugal och denna gången i Porto och arenan Estadio Dragao.

Under gårkvällen publicerades en artikel på beIN Sports med Servet Yardimci som sitter i UEFA:s styrelse, där Servet berättade att Istanbul kan få finaler längre fram.

Nu rapporterar samma beIN Sports att UEFA och Turkiska fotbollförbundet har kommit överens om att anordna finaler vid annat tillfälle. UEFA förväntas komma med ett uttalande där Istanbul kommer få anordna dubbla finaler.

Den första finalen är UEFA Supercupen i augusti – det vill säga finalen mellan årets Champions League (Manchester City – Chelsea) och Europa League (Manchester United – Villareal).

Den andra finalen är UEFA Champions League-finalen 2023. UEFA har som gest velat ge finalen på nytt till Istanbul på Turkiets 100 års jubileum som republik. Turkiet grundades 1923 och kommer fylla 100 år som republik 2023.