Barcelona ute efter turkisk spelare

AS rapporterar att Barcelona är ute efter turkisk landslagsspelare.

Enligt den spanska tidningen så ska den katalanska klubben förnyat sitt intresse för Caglar Söyüincü som har kopplats ihop med klubben tidigare.

Barcelona bygger ny trupp inför kommande säsong och har redan värvat spelare som Sergio Agüero, Memphis Depay och Eric Garica (som är mittback precis som Caglar Söyüncü).

Söyüncü jämförs många gånger med en legendar som också var mittback i Barcelona: Carles Puyol.

Det är dock oklart om Barcelona kommer gå all in för Caglar Söyüncü eftersom klubben har ekonomiska problem och Leicester City har satt en prislapp på sin mittback. Den engelska klubben uppges vilja ha 50 miljoner euro för den turkiske landslagsspelaren.

Andra turkiska spelare har kopplats ihop med en flytt till spanska ligan den senaste tiden. Hakan Calhanoglu finns på Atletico Madrids lista men är inte en prioriterad värvning just nu för de spanska mästarna.

Samtidigt är inte Hakan Calhanoglu den enda turkiska spelaren på Atleticos lista. Atletico sägs vilja ha Fenerbahces målvakt Berke Özer. Målvaktens agent har bekräftat att de spanska mästarna är intresserade av målvakten men att de ännu inte har lagt något bud.

Zeki Celik är  en annan spelare som kopplas ihop med La Liga. Enligt sajten Goal så är Sevillas sportchef Monci villig att värva spelaren till sitt lag. Seville har dock ekonomiska problem som gör att värvningar med transfersummor blir övervägande för klubben. Lille vill ha minst 15 miljoner euro för Zeki Celik som även drar till sig intresse från Serie A- och Premier League-klubbar.