Burak Yilmaz inför matchen mot Wales

Lagkapten Burak Yilmaz deltog på presskonferensen inför matchen mot Wales.

Framtill dagens datum har det varit helt tyst från landslagsspelarna efter förlusten mot Italien. På presskonferensen uttalade sig Burak Yilmaz och svarade på medias frågor:

– Det var en dålig start (öppningsmatchen mot Italien). Jag tycker vi har hanterat situationen bra och haft bra möten för att diskutera vad som hände och vad som gick fel. Det var ingen start som passade oss. Att börja med att möta en av favoriterna till att vinna turneringen kan vara en nackdel eller även en fördel, men med facit i hand så ser det ut som en nackdel. Genom att vinna de två kvarstående matcherna så vill vi se till att det blir en fördel. Vi är åter på banan och går för våra mål. Mot Wales vill vi spela som ett bra lag. Jag hoppas vi kan få det resultat som vi vill ha.

Formeln för att gå vidare är tydlig enligt Yilmaz:

– Den formel som ska ta oss vidare från gruppen är tydlig: Sex poäng. Och formeln för att ta sex poäng finns hos vår tränare.

Yilmaz nämnde även att de har fått ett varmt mottagande i Azerbajdzjan:

– Sedan vi kom hit har vi fått känna oss som att vi är hemma. Dem är våra bröder och systrar, vi har fått känna det här sedan vi kom hit. Vi kommer spela hemma. I Italien var vi på bortaplan. Från att ha kommit in på arenan till att ha lämnat arenan var det så. Jag hoppas vi får Wales att känna den känslan. Vi vill vinna imorgon.

– Vi har varit bräckliga. Vi tackar även vår tränare, för de givande mötena som har fått laget att samla sig. Sedan spelade Wales och Schweiz oavgjort och vi har lyckats samla oss ännu mer efter det. Vi har ett mål som är att ta sex poäng. I två dagar har vi varit väldigt nere.

– Helt ärligt så tror jag att den dåliga stämningen efter första matchen är borta nu. Vi är enade igen och återigen på fötterna. Lyckas vi vinna imorgon så kommer det se bättre ut tror jag.

Turkiet förlorade öppningsmatchen i VM 2002 och EM 2008 men tog sig ändå till semifinal, om det är möjligt den här gången också svarar Burak Yilmaz:

– Självklart kan vi det. Men att prata om semifinaler eller final är fortfarande för tidigt. Jag litar på mitt land. Vi har diskuterat vad som hände i den första matchen och varför, vi förväntade inte oss det heller. Från och med imorgon ska vi återigen visa vad vi går för och se vad som händer. Vårt fokus är nu Wales-matchen.