Matchrapport: Turkiet 0-2 Wales

Det blev ännu en förlust för Turkiet.

Landslaget förlorade med 2-0 mot Wales i Baku efter en svag första halvlek samt en andra halvlek där bollen inte ville in.

Wales hade de hetare målchanserna och kunde haft en ledning mer än 1-0 i halvtid som kom från stjärnorna Aaron Ramsey & Gareth Bale. Bale slog en boll bakom Turkiets försvar som Ramsey avslutade.

Ramsey hade flera lägen, ett där han brände över mål och ett där Ugurcan Cakir gjorde en jätteräddning. Turkiets chans kom efter ett skott av Burak Yilmaz samt ett volleyskott av Cengiz Ünder som målvakten tog.

I andra halvlek gjorde Senol Günes dubbla byten där han bytte ut innermittfältarna Ozan Tufan och Okay Yokuslu mot mittbacken Merih Demiral och offensive mittfältaren Yusuf Yazici. Byten gav effekt och det blev mer fart på Turkiet som hade bollen mer på Wales planhalva. Burak Yilmaz hade ett jätteläge men sköt över. Merih Demiral hade en nick som Wales-målvakten gjorde en jätteräddning på. Turkiet låg på och höll sig mycket utanför Wales straffområde och hade ett par nickar som gick utanför och som målvakten räddade.

Zeki Celik fällde Gareth Bale som fick straff. Bale tog straffen själv men sköt högt över – vilket borde ha gett Turkiet än mer motivation, vilket inte blev av. Istället blev det mindre och mindre chanser för Turkiet som inte var lika snabba upp på anfall. I den 95:e minuten spelade Gareth Bale fram Connor Roberts som punkterade matchen.

Med det här resultatet i hand kan Turkiet inte sluta bättre än trea i gruppen och för att bli en av de bästa treorna är de beroende av hur resultaten i de andra grupperna.

Statistik från matchen:

*Artikeln uppdateras löpande*