Fenerbahce letar ny huvudtränare

Under tisdagen bekräftade klubbpresidenten Ali Koc att Emre Belözoglu inte fortsätter som tränare för klubben.

Emre Belözoglu som började säsongen som sportchef, klev in som huvudtränare under våren efter att Erol Bulut fått lämna sitt jobb. På 10 matcher blev det åtta segrar, en förlust och en oavgjord.

Ali Koc sade på presskonferensen att förlusten mot Sivasspor var matchen då de miste chansen på ligaguldet men tackade Emre stort för hans insatser:

– Vad vi än bad om honom tog han ansvaret för att göra sitt bästa med sina känslor och han gav stora fördelar på många områden. En person vars största dröm är att vara tränare behövde inte ta denna risk. Efter att han tog över (som huvudtränare) spelade laget en fotboll på en nivå som var mycket närmare Fenerbahces förväntningar. Vi missade mästerskapet i Sivas-matchen, sade Ali Koc.

Koc sade också att de nu tittar på en ny tränarprofil och en preferens och önskan att tränaren är från Portugal eller Tyskland. Klubben hoppas att det blir klart med en ny tränare under juni-månad.

Emre Belözoglu är inte Fenerbahces första alternaiv när det gäller tränarjobbet:

– Vi har tre val när det gäller tränarjobbet. Ett är att fortsätta med Emre, två är att anlita en erfaren utländsk tränare, tre är en helt ny utländsk tränare. Anledningen till varför jag säger utländsk är eftersom den enda tänkbara inhemska tränaren är Emre enligt mig. Vår (ledningen) tro är att Emre behöver mer erfarenhet. Att välja Emre just nu känns riskabelt tycker jag. Vi har meddelat Emre detta och pratat om det. Emre har velat ha tid att fundera över det och han ser inte så positivt på det. Jag tycker det är helt naturligt. Jag hoppas vi tar rätt beslut. Vad som än händer, vare sig om det blir idag eller i framtiden, så kommer Emre Belözoglu bidra med stora saker till Fenerbahce.

Emre Belözoglu var senast sportchef men den förre fotbollsspelaren ämnar att vara tränare enligt Ali Koc, vilket tyder på att Emres framtid kan vara i en annan klubb än Fenerbahce den kommande säsongen.