Senol Günes: ”Wales blir en nystart”

Turkiet hade presskonferens inför Wales-matchen under tisdagen.

Senol Günes sade bland annat att det känns bra att vara i Azerbajdzjan och att han förväntar sig ett ”nytt” Turkiet:

– Vi är tacksamma för den fina gästvänligheten till våra bröder och systrar som får att känna oss hemma. Arenan är mycket fin. Det är bara vårt spel och vår senaste match som inte varit bra. Vi klandrar inte för den senaste matchen. Det har varit en låg moral såklart men varje dag är en ny dag, imorgon har vi en ny match. Första matchen var inte bra utifrån resultat och spel. Imorgon förväntas vi oss ett fint spel och ett bra resultat.

Senol Günes öppnade upp för förändringar i startelvan men att de kommer anpassas efter motståndet:

– Ett dåligt resultat och ett dåligt spel kommer alltid kritiseras. Vi respekterar det. Det är naturligt inom fotbollen. Alla har sina åsikter, alla kan inte ha likadana åsikter. Det är det som är fint med fotbollen,Jag tycker inte det är rätt att gå över spelarnamn. Jag spelade Kaan (Ayhan) och Cengiz (Ünder) i andra halvlek, Ozan Kabak, Merih (Demiral), Caglar (Söyüncü) spelade, vi vill spela ett lag utifrån vad som passar bäst mot motståndet. Vi kan göra förändringar (i laget) för att ha bättre spel med bollen. Jag kan även ta ut samma lag (som mot Italien). De som spelade senast är också bra spelare. Jag litar också på dem spelarna som inte kommer att starta imorgon. Även om jag tror det blir förändring så tror jag inte det blir några större förändringar.

Senol Günes tillade även att samtliga spelare är tillgängliga för spel.

På frågan om han ser morgondagens match som en ”final” svarade förbundskaptenen:

– Kollar du på FIFA-rankingen så är Italien sjua, Schweiz trettonde och Wales sjuttonde medan vi är på tjugonionde plats. Vi är bakom samtliga tre lag. Vi vill hinna ikapp och ta oss förbi dem. Just nu är Wales närmast, spelmässigt är det en bra motståndare också. De (Wales) har en bra försvarsfilosofi och vill vara snabba i omställningar när de anfaller. De spelade oavgjort senast, jag tycker deras spel påminner om vårt. Om vi kan spela ett finare spel imorgon och få ett övertag så kommer vi ha fördelen. Båda matchen imorgon och matchen mot Schweiz är en finalmatch för oss. Även om vi vinner imorgon så behöver vi gå för det i sista matchen. Hade vi tagit en eller tre poäng mot Italien hade vi haft en fördel (mot Wales och Schweiz), vi förlorade den. Vi har analyserat våra motståndare inför imorgon, vi kommer göra allt för att vinna imorgon.