Spelarbetyg: Schweiz 3-1 Turkiet

Turkiet är utslagna ur EM 2020 efter att ha förlorat mot Schweiz med 3-1.

Det blir enbart spelarbetyg denna gången, en matchanalys kommer istället med en analys över Turkiets insats i hela EM 2020.

0: usel
1: underkänd
2: godkänd
3: bra
4: mycket bra
5: världsklass

Ugurcan Cakir: 2

Två snygga mål i första halvlek av Schweiz där Ugurcan möjligtvis kan göra bättre på det första målet men helt chanslös på det andra. Bra räddning på Shaqiris friläge. Svårt o hänga med riktigt i det tredje målet som går snabbt och hårt även om det är mitt i mål. Ugurcan har inget bra mästerskap likt sina lagkamrater men återigen höll han nere siffrorna för att det kunde ha runnit iväg även idag.

Zeki Celik: 1,5

Kommer fram en del och skjuter men inte så mycket mer i offensiv väg. Försvarsmässigt är det inte mycket som fungerar i den här matchen heller.

Caglar Söyüncü: 1,5 

Svårt o ge mer än 1,5 – tar många gånger rätt beslut men där blir en hel del felbeslut också och försvaret hänger inte med idag heller och här ska Caglar vara ledaren och den som styr upp backlinjen, misslyckas med det.

Merih Demiral: 2 

Något bättre, något mer säkrare än Caglar idag i sitt spel men annars inte så mycket mer från Merih som var tillbaka i startelvan.

Mert Müldür: 2,5 

Bäst i försvaret. Försvarsmissen vid det tredje målet sänker betyget. Offensivt är Mert oerhört bra, defensiven finns det att jobba på även om Mert är bra och vinner tillbaka bollar. Borde få mer hjälp av lagkamraterna i försvaret och Hakan som utgår från vänsterkanten, går in mycket centralt i banan vilket ger Mert hela vänsterkanten.

Kaan Ayhan: 1,5 

Det är tufft att axla den här defensiva mittfältsrollen ensam, Är delaktig en hel del i spelet och har ett bra skott i inledningen av matchen. Stora ytor mellan honom och resterande mittfältare vilket gör Turkiet sårbara i matchen.

Ozan Tufan: 1 

Testade några skott i början av matchen men utan resultat och återigen blek insats. Korrekt utbytt i andra halvlek.

Hakan Calhanoglu: 1

Uträttar nästan ingenting på planen. Startar till vänster, drar in sig i mitten många gånger och är med i passningsspelet men inte mer än så.

Irfan Can Kahveci: 2,5 

Gör Turkiets enda mål i matchen, ett snyggt sådant och är bra i passningsspelet och när han utmanar motståndarna. Var mycket delaktig i spelet i andra halvlek till skillnad från första halvlek. Konstigt att han blir utbytt när Turkiet behövde fortsätta gå framåt och Irfan var bra på offensiv planhalva och utanför motståndarnas mål.

Cengiz Ünder: 3 

Tillsammans med Mert Müldür är Cengiz bäst i Turkiet i denna matchen. Utmanar och kommer förbi sin motståndare flera gånger, letar efter Burak Yilmaz med flertalet inlägg och ett ständigt hot framåt. Också märkligt att han blir utbytt.

Burak Yilmaz: 1,5 

Burak behöver bollar att jobba med. Han blir ensam många gånger i offensiven och försöker kämpa på men idag fick han en del lägen, bland annat en nick som borde varit på mål, men det ville sig inte för den turkiske anfallaren som gjorde 17 mål i franska ligan – det blev noll mål i EM.

Senol Günes: 0,5

Dåliga byten, byter ut våra bästa offensiva spelare i matchen och taktiskt återigen besegrad av sin motståndare. Ingenting har funkat i den här turneringen för Senol och hans spelare. Finns mycket att jobba med.

Inbytta spelare:

Yusuf Yazici 63’min

Orkun Kökcü 80′ min

Okay Yokuslu 63′ min

Kenan Karaman 80′ min

Ingen av de inbytta spelarna lyckas göra något märkvärdigt eller sämre insatser än någon annan. Betygsätts ej i denna matchen.