Spelarna efter uttåget i EM 2020

Turkiet är ute ur EM 2020.

Turkiet är det första landslaget i turneringen att åka ur då Grupp A spelade klart sina matcher under söndagskvällen. Tre matcher och tre förluster blev det för Turkiet, nu ber landslagskaptenen Burak Yilmaz ursäkt till nationen för deras insatser:

– Vi trodde vi hade förberett oss mycket väl för den här turneringen. Vi trodde vi skulle ta oss vidare ur gruppen. Våra drömmar var helt annorlunda än det här. Vi kanske ville för mycket, kanske gav vi oss själva för mycket stress, kanske gjorde vi inget av det här. Jag vet inte, men vi ber om ursäkt till hela vårt land.

– Vi lyckades inte representera vårt land bra. Vi ber om ursäkt till alla. Jag ber om ursäkt till alla. Vårt land gav oss den här tröjan. Vår avsikt var annat än det här.

Hakan Calhanoglu:

– Vi kom till turneringen med stora förhoppningar och mål men olcykligtvis så blev det inte som vi ville. Vi är lika ledsna som ni är. Vi är turneringens yngsta lag. Jag litar på mina lagkamrater. Jag hopaps vi gör upp för det här i kommande turneringar. Vi måste ta lärdom av våra misstag och sikta mot VM.

Merih Demiral:

– Vi förväntade oss inte att det skulle bli såhär. Förväntningarna på oss var höga. När förväntningarna är höga, blir besvikelsen stor också. Vi är turneringens yngsta lag. Detta ger oss hopp. Genom att kvalificera till kommande turneringar tror jag vi kommer bli framgångsrika. Det här blev en stor erfarenhet för oss.