Storklubbar vill ha Zeki Celik

Mehmet Zeki Celik har en stark säsong bakom sig i Lille.

Den turkiske högerbacken gjorde fyra mål och tre assist den senaste säsongen och har varit en av de främsta ytterbackarna i den franska ligan sedan han anslöt till de regerande franska mästarna Lille inför säsongen 2018/19.

Nu rapporterar Evening Standard att Premier League-klubbaran Arsenal, Manchester United och Tottenham vill ha Zeki Celik.

Den turkiske högerbacken har kopplats ihop med Tottenham tidigare också – som nu vill ha honom som ersättare till Serge Aurier samtidigt som Arsenal ser honom som en ersättare till Hector Bellerin.

Även Man United är ute efter en högerback och har kopplats ihop med Kieiran Trippier. Zeki Celik kan ses som ett billigare alternativ då Lille uppges kräva en summa på 15 miljoner för Zeki som har två år kvar på kontraktet.

Transfer Merkezi rapporterar samtidigt att även de italienska mästarna Inter är intresserade av den 24-årige högerbacken. Inter behöver sälja spelare för minst 80 miljoner euro och en spelare som kopplas ihop med en flytt är Achraf Hakimi till PSG – Inter ser Zeki som en potentiell ersättare till Hakimi enligt uppgifterna. Tidigare har Zeki Celik kopplats ihop med Atalana i Serie A.