Succéklubben har Fatih Terim på radarn

Fatih Terims avtal med Galatasaray har löpt ut.

Den turkiske tränaren hamnade på en kant med den nuvarande Galatsaray-ledningen och främst klubbpresidenten Mustafa Cengiz. Avtalet som löpte ut sista maj har inte förlängts och nuvarande ledning tänker inte förlänga Terims kontrakt. Det är först efter den 19:e juni som en eventuell fortsättning för Terim i Galatasaray kommer att klarnas upp – efter presidentvalet i klubben.

Succéklubben Lille vann den franska ligan den här säsongen före de regerande mästarna PSG med flera stjärnor i laget. Tränaren Chrisophe Galtier kom överens med Lille att gå skilda vägar efter säsongen och det mesta tyder på att han tar över Nice.

Footmercato rapporterar att Fatih Terim finns på Lilles önskelista över potentiella tränare att ta över jobbet som huvudtränare för klubben.

Utöver Fatih Terim så har Lille även Claudio Ranieri, Lauren Blanc, Patrick Vieira och Lucien Favre på sin radar.

I Lille spelar Burak Yilmaz, Yusuf Yazici och Mehmet Zeki Celik som alla tre stod för starka insatser den senaste säsongen. I den franska klubbens akademi finns även Mustafa Kapi som fick chansen i Galatasarays A-lag under Fatih Terim innan han lämnade för Lille.

Senast Fatih Terim tränade en klubb ute i Europa och utanför Turkiets gränser var för 20 år sedan. 2001 tränade han AC Milan och säsongen 2000-2001 tränade han Fiorentina.