Turkiet 0-3 Italien: Förbundskapterna efter matchen

Italien tog en klar seger mot Turkiet.

Roberto Mancinis spelare blev för svåra för Senol Günes spelare och Turkiet förlorade även den ”taktiska” matchen.

Senol Günes efter matchen:

– Vi ska återhämta oss från det här och förbereda oss för nästa match. Matchen är precis avgjord och jag vet inte vilken kritik som flödar in från sociala medier. Varken jag eller spelarna är nöjda över resultatet. Vi försökte spela bra och motståndarna spelade bättre än oss. När resultatet blev som det blev och när spelet inte motsvarade förväntningarna, så respekterar jag kritiken. Jag är stolt över mina spelare. Vi tänker inte på det som har hänt. Spelmässigt behövde vi spela bättre.

– Även om vi hade vunnit eller spelat oavgjort så hade våra kommande matcher framför oss fortsatt varit viktiga, det är ingenting som förändras nu. Alla landslagsmatcher är viktiga. Den dåliga moralen som finns just nu efter förlusten ska vi lägga bakom oss. Vi har fortfarande chans att gå vidare från gruppen.

Roberto Mancini:

– Vi gjorde en mycket bra match och vi gav dem väldigt lite yta. Vi hade en bra press.

– Vi spelade mycket bra och vi läte inte Turkiet spela. Turkiet är ett bra lag, de har bra spelare. Det var inte lätt. I första halvlek gav de inte oss mycket yta men vi var tålmodiga, vi letade efter målet och hittade det. Att spela bollen snabbt och att ta oss över på motståndarnas planhalva blev avgörande. Vi är glada över segern.

LÄS OCKSÅ:

Analys & spelarbetyg: Turkiet 0-3 Italien

Matchrapport: Turkiet 0-3 Italien