Matchrapport: Turkiet 0-3 Italien

Turkiet förlorade öppningsmatchen mot Italien stort.

För analys och spelarbetyg, se här.

Det blev ingen vidare start för Turkiet som var chanslöst mot Italien som förtjänade rättvist med 3-0. Efter en mållös första halvlek där Italien styrde matchen så blev det islossning för italienarna i andra halvlek medan Turkiet försökte glimra till men misslyckades med att skapa något riktigt anfall.

En lugn start blev det på första halvleken men mer och mer tog Italien över och närmade sig Turkiets straffområde men lyckades inte skapa något jättefarligt förutom en nick av Giorgio Chiellini där Ugurcan Cakir fick sträcka sig och göra snygg räddning.

Burak Yilmaz föll i italienarnas straffområde som inte var tillräckligt för att blåsa. Även motståndarna hade bud på straff och en sekvens där Zeki Celik fick bollen på handen gick till VAR-granskning där beslutet blev ingen straff. Tidigare i våras togs ett beslut som gör att domarna inte ska döma straff även om bollen tar handen såvida det är en ”naturlig rörelse” även om den bryter bollbanan och att bollen som byter riktning.

I halvtid byttes Yusuf Yazici ut mot Cengiz Ünder som var den enda turkiske spelaren som glimtade till i utelaget för Turkiet. Cengiz var snabb på omställningar och vann bollen på egen planhalva och gick till kontring själv för att avsluta på mål utan resultat.

Turkiet började okej i andra halvlek men i den 53:e minuten spräcktes nollan i matchen. Merih Demiral gjorde olyckligt självmål när ett hårt inlägg från höger träffade honom och gick in i mål. Turkiet gjorde dubbla byten med Irfan Can Kahveci och Kaan Ayhan in istället för mittfältarna Ozan Tufan och Okay Yokuslu. Bara några minuter senare gjorde Italien 2-0 genom Ciro Immobile som petade in en retur efter en räddning av Ugurcan Cakir. Turkiets målvakt var bäst på plan vilket säger en del om Turkiets insats ikväll då Ugurcan höll nere siffrorna. Lorenzo Insigne punkterade matchen med 3-0 i den 79:e minuten.

En tung förlust för Turkiet som inte hade ett farligt anfall trots att Burak Yilmaz kom till ett läge i slutminuterna. Italien tar tre välförtjänta poäng och härnäst väntar Wales och Schweiz i Bakü för Turkiet.

Statistik från matchen:

LÄS OCKSÅ:

Turkiet 0-3 Italien: Förbundskapterna efter matchen

Analys & spelarbetyg: Turkiet 0-3 Italien