Turkiska spelarna skickar sitt stöd till Christian Eriksen

Christian Eriksen kollapsade under matchen mellan Danmark – Finland.

Det var en historisk match som spelades på Parken i Köpenhamn. Danmark var hemmalag när Finland spelade ett mästerskap för första gången efter 33 misslyckade kval.

Men matchen och fotbollen blev helt betydelselös när Christian Eriksen kollapsade på planen och kämpade för sitt liv. Läkarna sprang in på plan för att ge hjärt och lugnräddning till spelaren som efter en stund fördes bort i ambulans till sjukhus i Danmark. Matchen avbröts på grund av ett medicinskt nödsituationen som UEFA meddelade.

Senare meddelades det att matchen skulle spelas. Detta efter att Danska fotbollförbundet bekräftat att spelaren mår okej och får vård på sjukhus och samtidigt rapporteras det att Eriksen ska ha haft facetime med sina lagkamrater och velat att de spelar vidare.

Matchen slutade med seger för Finland som vann 1-0.

Under händelserna var den danske landslagskaptenen Simon Kjaer, som har ett förflutet i Fenerbahce, först till att hjälpa sin lagkamrat och lägga honom på sidan så han inte svalde sin tunga.  Det danska landslaget omringade Eriksen för att kamerorna och allmänheten inte skulle behöva se det tragiska som inträffade. I efterhand fanns det även bilder där Kjaer tröstade Eriksens fru som kom ner längst sidlinjen.

Flera av de turkiska spelarna skickade sitt stöd till Christian Eriksen (se längre ner):

UPPDATERING 13 juni 18:06:

Danmarks lagdoktor, Morten Boesen, sade under söndagen att Eriksen var ”borta” efter att ha fått ett hjärtstopp men att de medicinska resultatet hittills har varit normala så här långt.

– Testerna vi har gjort så här långt ser bra ut. Vi har ingen förklaring till varför det inträffade. Jag kan inte svara på den frågan.

– Vi gjorde hjärt och lugnräddning, det var ett hjärtstopp. Hur nära vi var att förlora honom? Jag vet inte, men vi fick tillbaka honom efter en defib, så det är ganska snabbt.

Boesen sade också att det danska landslaget och staben fick prata med en psykolog under lördagkväll och tillade att han inte tyckte det var rätt beslut att återuppta matchen.