Besiktas: ”Förhandlingar pågår med Ghezzal”

Besiktas vill behålla Rachid Ghezzal som imponerade förra säsongen när Besiktas vann dubbeln.

De algeriske mittfältaren kom på lån från Leicester City i England inför förra säsongen och gjorde succé. Ghezzal låg bakom totalt 26 mål förra säsongen i Süper Lig med 8 mål samt 18 assist.

Spelarens pappa och spelaren själv har uttryckt sin önskan om att fortsätta spela i Besiktas kommande säsong som kommer spela i Champions League kommande säsong. Ghezzal sägs ha velat ha närmare 3 miljoner euro i årslön medan Besiktas erbjuder 1,8 miljoner euro för tillfället och förhandlingarna pågår enligt klubbpresidenten Ahmet Nur Cebi med spelarens agent i Istanbul. Klubben har även en dialog med Leicester City men är just nu inte överens om en permanent övergång.

Enligt Fotospor som hänvisar till engelska Daily Express, så är Leicester City beredda på att halvera sin prislapp som från början var 9 miljoner pund vid en permanent övergång.

Däremot har Besiktas konkurrens av Galatasaray. Rivalerna vill också ha mittfältaren enligt TRT Spor. Fatih Terim sägs vara mycket intresserad av spelaren och klubben följer situationen och ska redan ha inlett samtal med den engelska klubben. Enligt uppgifterna till TRT Spor så ska Ghezzal ha krävt 2,7 miljoner euro i garantilön och Leicester ska ha framfört att de vill ha 2,5 miljoner i låneavgift med en köpoption på 8 miljoner euro. Det är oklart hur uppgifterna förhåller sig till rapporterna från England som rapporterar att Leicester har sänkt prislappen vid en permanent övergång som är aktuellt i Besiktas fall.