Löw ångerfull gällande Özil

Joachim Löw lämnar det tyska landslaget.

Den tyske fotbollstränaren har varit förbundskapten för Tysklands landslag sedan 2006 och det var redan klart på förhand att han lämnar landslaget efter sommarens EM.

I dagarna svarade Joachim Löw på en fråga om den förre tyske landslagsspelaren, Mesut Özil. Löw sade att han var ångerfull om hur det hela utvecklade sig efter uttåget ur VM 2018 där Özil fick motstå stor kritik och rasistiska glåpord efter matcherna. Löw sade att det var en ”stor mänsklig besvikelse” att han inte kunde träffa spelaren veckorna efter att han hade lämnat landslaget och sade även ”det kommer en tid då de kommer kunna träffas och prata med varandra.”

– Naturligtvis var Mesut en oerhört viktig och extraordinär spelare för oss, för landslaget, för Tyskland. Vi kommer ihåg många matcher där han visade upp sina fantastiska färdigheter och excalterde många fans, sade Löw.

61-årige Löw har kopplats ihop med Fenerbahce-jobbet men det är ingde som den tyske tränaren har kommenterat. Löw har tränat Fenerbahce tidigare i karriären – där Mesut Özil spelar idag.