Officiellt: Mario Balotelli klar för Adana Demirspor

Mario Balotellis flytt till Adana Demirspor är bekräftat.

Den italienske anfallaren har skrivit på ett treårskontrakt med den turkiske nykomlingen. Adana Demirspor var nära uppflyttning redan för två säsonger sedan men kom upp i år efter att ha vunnit den turkiska andraligan och sedan dess har man storsatsat.  Tidigare har man gjort klart med Younes Belhanda och nu med Mario Balotelli.

Den 30-årige anfallaren kommer närmast från Monza i Italien och gjorde 6 mål och 1 assist på 14 matcher i fjol för den italienska klubben. Balotelli var en av de största fotbollstalangerna från sin generation och slog igenom tidigt i Inter som 18-åring innan han gick vidare till Manchester City. Därefter har Balotelli representerat bland annat Liverpool, Milan, Marseille.

Spelarens karriär har kantats av en rad kontroverser också, både på och utanför plan, som har bromsat utvecklingen för Balotelli som spåddes bli en av världens bästa anfallare som ung.

Balotelli debuterade för Italien 2010 och gjorde sin senaste landskamp 2018 mot Polen i UEFA Nations League. Det har totalt blivit 36 landskamper och 14 mål för Balotelli som bland annat var given Italien under EM 2012.

Mario Balotelli ansluter till Adana Demirspor som free transfer men det är ännu oklar om hur mycket Balotelli kostar Adana Demirspor i form av lön och sign on-bonus.