Turkiska lagen ute i Europa: Storförlust för Gala & seger för Sivas

Kvalmatcherna till de europeiska klubblagsturneringarna fortsätter.

Champions League:

Besiktas är direktkvalficierade medan Galatasaray klev in i den andra omgången.

Galatasaray fick storstryk och torskade med hela 5-1 borta mot PSV Eindhoven när de spelade sin 289:e match ute i Europa. Medan Eran Zahavi gjorde ett hattrick för det holländska laget, så gjorde Mario Götze två. Galas enda mål kom av Emre Kilinc i den första halvleken. En oerhörd jobbig uppförsbacke för Gala som behöver vinna med fyra mål till godo hemma mot PSV nästa vecka.

Europa League: Inga turkiska lag har spelat kval till turneringen i denna omgången. Fenerbahce inleder kvalet i Playoff till turneringen.

UEFA Conference League:

Sivasspor besegrade moldovaiska Petrocub med 1-0 på bortaplan. Sivas missade straff i den 95:e minuten genom Yatabare men Caner Osmanpasa gjorde matchens enda mål i första halvlek i den 27:e minuten vilket räckte till en seger.

Trabzonspor spelar inga matcher i den andra kvalomgången utan inleder kvalet i den tredje kvalomgången.