Återvänder Sörloth till Turkiet?

Alexander Sörloth gjorde succé i turkiska ligan för två säsonger sedan och blev skyttekung.

Därefter blev det en flytt till RB Leipzig som har varit allt annat än lyckad. På grund av de har det ryktats väldigt mycket om spelarens framtid och Sörloth kopplas ständigt ihop med en flytt till Turkiet.

Flera medier har rapporterat om Trabzonspors och Fenerbahces intresse och där den sistnämnde klubben uppges jobba aktivt för att få till en affär.

Men en flytt ser inte ut att vara prioriterat, i alla fall inte till Turkiet, i alla fall inte enligt spelarens pappa:

– Att återvända till Turkiet vore dåligt för Sörloth utifrån ett karriärperspektiv. Han behöver spela i Europas största ligor. Om han återvänder till Turkiet kommer det att bli som om vi har accepterat att han inte är tillräckligt bra, sade Göran Sörlorth till norska TV2.

– Hade han fått spela 20 matcher kontinuerligt så hade han kunnat göra 10-12 mål. Men där fanns ingen tränare i Leipzig som tillräckligt med chanser. Jag vet inte om han kommer lämna Leipzig men vi ser att det är svårt för honom att få speltid här. Han är bra på träningarna men har inte blivit uttagne till cupmatcherna, fortsatte pappan.

I Süper Lig gjorde Sörloth 24 mål och blev skyttekung. I Bundesliga blev det 5 mål på 29 matcher i fjol. Även Marseille kopplas ihop med den norske anfallaren.