”Det finns bud på Burak Yilmaz”

35 år gammal, men åldern är bara en siffra för Burak Yilmaz.

Den turkiske anfallaren bar Lille till ligasegern i fjol och petade PSG från tronen och i helgen var han tillbaka i målprotokollet och räddade poäng för Lille när den franska ligan drog igång.

Under sommaren har det funnits bud för Burak Yilmaz som är kvar i Lille. Pappa Fikret Yilmaz har för Radyospor bekräftat att franska klubben Nice vill ha anfallaren.

Cristophe Galtier som var tränare i Lille förra säsongen, tog över Nice inför denna säsongen.

– Lille vill absolut inte släppa Burak. Tvärtom så vill de förlänga med honom. Att Burak ska lämna klubben är väldigt svårt. I en sådan atmosfär så kommer de inte släppa honom så lätt. Att släppa en spelare som är så önskvärd är svårt oavsett vart du än är. Nice lämnade ett bud. De har velat ha honom väldigt mycket. Lille vill förlänga hans kontrakt med ett år, sade pappan till Radyospor.

Fikret Yilmaz som är tränare och som senast tränade Karabükspor för tre år sedan sade även att han tror Ugurcan Cakir kan lämna för Frankrike. Trabzonspors målvakt uppges vara intressant för just Lille som redan har fyra turkar i truppen med Burak Yilmaz, Mehmet Zeki Celik och Yusuf Yazici i A-truppen samt Mustafa Kapi i reservlaget:

– Ugurcan Cakir kan flytta till Lille. De kan till och med ske snabbare efter gårdagens match (som Lille spelade mot Metz). Ugurcans namn pratas redan i Lille. Jag har frågat Burak också och han har själv sagt att det finns en möjlighet.