Kolasinac till Fenerbahce?

Sead Kolasinac kan bli Fenerbahces nästa vänsterback.

Enligt Ajansspor så är den bosniske spelaren på väg till Fener och Seads nära vän, Mesut Özil, ska ha haft en påverkan i spelarens karriärval.

Fener uppges vara nära överenskommelse med Arsenal gällande vänsterbacken. Det rör sig om ett lån som blir en permanent övergång efter 2022 – då kontraktet med Arsenal löper ut för Kolasinac. En del av lönen förväntas Arsenal betala samtidigt som Fener inte kommer behöva betala någon övergångssumma till den engelska klubben.

Den 28-årige vänsterbacken har gjort flertalet landskamper för Bosnien & Hercegovinas landslag och spelade för Schalke 04, precis som Özil, innan han kom till Arsenal där han har spelat sedan 2017. I Arsenal har det blivit 113 matcher, 5 mål och 15 assist.

Uppgifterna kommer dagar efter att Vitor Pereira lämnat vänsterbacken Caner Erkin utanför truppen. Erkin ingår inte i Vitors planer för den kommande säsongnen.