Marcao uttalar sig efter attacken mot Aktürkoglu

Marcao har under tisdagskvällen publicerat en video i sociala medier.

Den brasilianske mittbacken ber om ursäkt först till Kerem Aktürkoglus föräldrar och därefter till Kerem själv för det han gjorde i matchen mot Giresunspor.

Mittbacken berättar att han är ångerfull och att han är redo att ta emot de åtgärder som klubben väljer att ta emot honom och att det är han som bör bestraffas för det som inträffade. Marcao berättar vidare att han ansåg att han hade rätt i det han sade och i sina argument mot 22-årige Kerem men att han gick överstyr och lät känslorna ta över helt och hållet:

– Vi upplever och löser många saker inom fotbollen. Men det hände tyvärr inte igår, i en situation där jag ansåg mig ha rätt så föll jag mot min ilska. Jag kunde vara en god förebild. På grund av det här vill jag be om ursäkt till Kerems mamma och pappa. Därefter ber jag väldigt mycket om ursäkt  till min broder Kerem, säger Marcao.

Mittbacken säger också att händelsen är något som inte kommer att glömmas så lätt:

– På grund av det tror jag många Galatasaray-fans inte kommer att förlåta mig. Jag säger att ”jag vet” eftersom jag känner Galatasaray och klubbens fans väldigt bra. Det är därför det gör så ont att göra så här mot alla involverade på grund av röda korten, att inte kunna spela matcher, på grund av åtgärder som nu behöver tas av personer och den här klubben som jag har älskat att representera. Det här gör väldigt ont. Detta eftersom jag också var en ung och svår person att ha och göra med tills jag kom till Galatasaray. Om inte klubben hade tagit hand och lagt bord på mitt bröd så hade jag varit borta nu. Det gör ont i mig att ha svikit personerna som inte slutade tro på mig.

Marcao avslutar med att säga att han inte accepterar att personer på sociala medier går till attack mot hans fru och barn utan att de istället bör rikta sin ilska mot honom.

– Jag ber om ursäkt till alla som litat på mig, som har trott på mig, som har utvecklat mig och i första hand Faith Terim vår huvudtränare, alla övriga tränare och vår klubbpresident och ledning, vår förening och våra mycket värdefulla Galatasaray-fans. Jag kan förstå att ni har gett upp på mig och att ni inte vill ha mig längre. Jag respekterar alla åtgärder som kommer att tas men jag har en önskan och det är att jag ska betala för det som har inträffat. Inte min fru och mina barn. Jag ber alla att sluta göra dem mer ledsna. De förtjänar inte heller detta. Återigen ber jag Kerem och er alla om ursäkt, avslutar Marcao.

Under tisdagen kom beskedet att ärendet även har hamnat på PFDK:s (Professionella fotbollens disciplin kommitté) bord. Även Galatasaray förväntas komma med interna åtgärder, men ännu har inget meddelats.

Läs mer om incidenten mellan Marcao och Kerem Aktürkoglu här.

Videoinlägget från Marcao: