Mesut Özil gjorde sitt första mål för Fenerbahce

Fenerbahce inledde säsongen mot Adana Demirspor på bortaplan.

Efter en mållös första halvlek så gjorde Mesut Özil mål direkt i inledningen av andra halvlek. Irfan Can Kahveci spelade fram Mesut som satte bollen i öppen bur och gjrode sitt första mål för klubben. Målet var även Özils förta sedan februari 2020, då spelade han fortfarande i Arsenal.

Det var även debutmatch för Adana Demirspors stjärnvärvning Mario Balotelli som stod för en stabil insats tills han blev utbytt under andra halvlek. Adana ville ha två straffar under andra halvleken men domaren friade och ingen från VAR-rummet ingrep.

Fenerbahce höll ut och tog tre poäng i ett varmt Adana.

Övriga matcherna i Süper Lig spelades mellan Istanbul Basaksehir – Alanyaspor samt Antalyaspor – Göztepe. Alanya vann med uddamålet mot Basaksehir efter att Cristian Borja gjort matchens enda mål i den 12:e minuten. Göztepe fixade en poäng borta mot Antalyaspor i den 92:a minuten genom Dino Arslanagic. Fredy gjorde Antalyas mål på straff i första halvlek.