Officiellt: Ännu en turkisk spelare till franska ligan

Kayserispor bekräftar att Dogan Alemdar är klar för Rennes.

Den 18-årige målvakten lämnar efter totalt 29 matcher, varav 28 matcher i Süper Lig för den franska högstaligan. Kayserispor önskar spelaren lycka till i ett officiellt utlåtande där de också bekräftar att de är helt överens med Rennes.

Rennes betalar 3,5 miljoner euro för Dogan Alemdar.

I somras flyttade även Cengiz Ünder till Frankrike då han blev utlånad till Marseille. Sedan tidigare återfinns Burak Yilmaz, Yusuf Yazici och Mehmet Zeki Celik i Lille som alla tre blev franska ligamästare förra säsongen. Mustafa Kapi är en annna turkisk spelare i Frankrike och som tillhör Lilles reservlag. Umut Meras och Ertugrul Ersoy spelar i franska andraligaklubben Le Havre sedan flera säsonger tillbaka.