Skandal i Giresun: Marcao slog Kerem & blev utvisad

Galatasaray vann Giresunspor i premiären.

Men inget handlade om segern efter slutsignalen. Istället var all fokus på incidenten mellan lagkamraterna Marcao och Kerem Aktürkoglu i Galatasaray.

I den 62:a minuten så gick Marcao fram till Kerem från egen planhalva och skallade lagkamraten innan han slogs med knytnävarna. Efter VAR-granskning så tog huvuddomaren Erkan Özdamar fram det röda kortet.

Det är ännu oklart vad som gjorde att det eskalerade och att Marcao såg rött kort.

22-årige Aktürkoglu försökte putta bort Marcao och såg mest chockad ut av situationen (se video nedan). Efter incidenten  fick Aktürkoglu stöd av lagkamraterna och ledarstaben i Galatasaray.

Samtidigt har Marcao kritiserats hårt av i princip alla som följer fotbollen i Turkiet. Volkan Demirel, tidigare målvakt i Fenerbahce och numera expert på beIN Sports sade bland annat att ”Marcao borde skickas hem direkt från Giersun.”

– Alla har rätt att uttrycka sin åsikt, även de yngre. Det här är väldigt fula händelser och det är mer än så, det är oförlåtligt, säger Tugay Kerimoglu, tidigare Galatasaray-spelare och numera expert på beIN Sports.

Huvudtränare Fatih Terim, Galatasaray:

– Vi har alla olika argument och diskussioner i omklädningsrummet och på planen. Vi är nästan nära att attackera varandra, men det är första gången jag upplever något sådant. Vi förstår ännu inte allt som har hänt. Kerem är en ung och värdefull spelare för oss. I fotboll händer det mycket och många diskussioner. Även vi brukar höja rösten mot spelarna och blir arga men detta brukar ske i omkläddningsrummet, på träningen och det brukar vi lösa. Men det här blev inte alls bra. Vi kommer lösa det här, ingen ska oroa sig över det. Marcao kommer att be om ursäkt till alla och sen kommer vi kolla det. Vi har sett många situationer och vi har löst dem, sade Terim på presskonferensen.

Matchen i övrigt då? Den var lika händelserik den också. Mbaye Diagne gav gästerna ledningen efter en halvtimmes spel och när laget fick straff i den 40:e minuten så stegade Diagne fram, men missade. Okan Kocuk räddade och höll nykomlingarna Giresunspor kvar i matchen. Men precis innan halvleken var slut fick Galatasaray en ny straff och Husamettin Tut fick direkt rött kort. Diagne ville ta straffen men istället blev det Alexandru Cicaldau som fick ta straffen, det utbyttes en dialog mellan spelarna där Diagne först såg missnöjd ut men Cicaldau gjorde inga misstag och satte straffen. Diagne firade målet tillsammans med lagkamraterna efteråt.