Sörloth närmar sig flytt enligt tyska medier

Alexander Sörloth blev skyttekung i Süper Lig med Trabzonspor för två säsonger sedan.

Med 24 mål i ligan gjorde han flest mål och sedan flytten till RB Leipzig förra sommaren kopplas den norske anfallaren ständigt ihop med en flytt tillbaka till turkiska ligan eftersom succén i Tyskland har uteblivit.

Sörloth har gått från att vara bänkad till att på sistone inte vara med i matchtruppen. Han själv har uteslutit en flytt till Turkiet tidigare medan pappan har sagt att en flytt tillbaka till turkiska ligan skulle ses som ett ”misslyckande” för Sörloth i de stora ligorna.

Trabzonspor har under året kopplats ihop starkt med Sörloth men även Fenerbahce. Just Fenerbahce har varit de hetaste spåret under sommarets fönster och bara i dagarna gick klubben ut och dementerade uppgifterna gällande en klar transfer för 15 miljoner euro. Klubben dementerade dock inte deras intresse för spelaren.

Nu rapporterar tyska tidningen BILD att Sörloth kommer att lämna, men det blir inte för Turkiet. Istället rapporterar den tyska median att Sörloth är klar på lån för spanska klubben Real Sociedad.