Süper Lig: Seger för nykomlingen Altay

Süper Lig 2021/2022 är igång och efter fredagens öppningsmatch som Besiktas vann med 3-0 över Caykur Rizespor så spelades tre matcher under lördagen.

Fjolårets nykomlingar Fatih Karagümrük hade en stark inledning och stabil första säsong i fjol och igår besegrades Gaziantep FK med 3-2 på hemmaplan. En match som avgjordes i slutminuterna då målet som skulle räcka till seger för Karagümrük kom i den 90:e minuten genom Ahmed Musa. Papy Djilobodji reducerade till 3-2 i den 94:e minuten.

Jimmy Durmaz som genomförde en permanent övergång till klubben från Galatasaray under sommaren började på bänken och hoppade in i den 70:e minuten.

Nykomlingen Altay tog en komfortabel hemmaseger med hela 3-0 mot Kayserispor. Anfallaren Daouda Bamba stod för två av målen medan inbytte Thaciano stod för ett mål. Altay som nyligen förlängde kontraktet med huvudtränaren Mustafa Denizli värvade även i somras svenske mittbacken Eric Björkander från Mjällby AIF. Björkander fanns inte med i gårdagens matchtrupp.

Ett annat nykomlingslag som gick starkt förra säsongen var Hatayspor. De spelade 1-1 hemma mot Kasimpasa igår. Under söndagen meddelade Kasimpasa att de har kommit överens med tränaren Senol Can att gå skilda vägar.

Söndagens matcher: 

Adana Demirspor – Fenerbahce

Antalyaspor – Göztepe

Istanbul Basaksehir – Alanyaspor