Trabzonspor körde över Malatyaspor

Trabzonspor började säsongen med dunder och brak under måndagen när de gästade Malatyaspor.

Gästerna gjorde mål efter bara tre minuters spel. Anastasios Bakasetas nickade in öppningsmålet efter ett fint inlägg av den förre IFK Göteborg-spelaren Marek Hamsik. Trabzonspor hämtade in Hamsik på free transfer i somras då slovaken hade en klausul i kontraktet med IFK Göteborg att han kunde lämna gratis under sommarfönstret.

Åtta minuter senare var Anthony Nwakaeme framme och gjorde mål framspelad av Djaniny och efter knappt 30 minuter så hade Nwakaeme spelt fram Gervinho till 3-0. Två minuter senare fick Malatyaspor kontakt igen när Mustafa Eskihellac assisterade Adem Büyük till hemmalagets mål men Marek Hamsik (assist Gervinho) såg till att gästerna hade en trygg ledning när de gick in i halvtidsvila. Totalt fem mål i första halvlek.

Även Djaniny hamnade i målprotokollet när han i den 66:e minuten fick ta straffen som gav slutresultatet 5-1.

En stark start av Trabzonspor som förväntas vara med och slåss om ligaguldet den här säsongen. Ett annat plus för Trabzonspor är stjärnvärvningarna Marek Hamsik och Gervinho som gjorde båda varsitt mål och varsin assist i sina Süper Lig-debuter.

Tidigare under dagen besegrade vann Konyaspor borta mot Sivasspor med 1-0 efter mål av Sokol Cikalleshi i den 88:e minuten. 

Galatasaray tar emot Giresunspor ikväll vilket är den sista matchen av omgång 1 i Süper Lig 2021/2022.