Turkiska lagen ute i Europa: Kvällens resultat i playoff

De första omgångarna av playoff till Europa League och Conference League har avgjorts.

Fyra turkiska lag spelade spelade i playoffet till turneringarna. I Europa League representeras Turkiet av Fenerbahce och Galatasray medan i Conference League så finns Trabzonspor och Sivasspor.

Galatasaray var först ut mot danska Randers på bortaplan. Matchen slutade 1-1 Kerem Aktürkoglu som blev i helgen attackerad av sin egna lagkamrat, Marcao, under matcen mot Giresunspor, gjorde Galas enda mål som var ledningsmålet i den 26:e minuten. Hemmalaget kvitterade i andra halvlek.

Fenerbahce hade 0-0 i halvtid hemma mot HJK Helsinki. Den egna produkten Muhammed Gümüskaya blev stor matchhjälte för Fener då han gjorde lagets och matchens enda mål i den 65:e minuten. Tre minuter tidigare hade han blivit inbytt för Mesut Özil. Se Gümüskaya drömmål här:

I Conference League blev det förlust för både Trabzonspor och Sivasspor, som båda inledde på hemmaplan och förlorade 2-1.

Pellegrini gjorde 1-0 för gästerna Roma i Trabzon innan Cornelius debutmålade för Trabzonspor men det räckte inte eftersom Shomurodov gjorde 2-1 nio minuter ifrån slutet.

I Sivasspors match mot FC Köpenhamn så kom alla tre mål inom loppet av fem minuter. Danskarna tog ledningen genom Kevin Diks i den 55:e minuten. Fyra minuter senare kvitterade Leke James för Sivasspor men det gick inte mer än en minut innan Jens Stage gjorde 2-1 för gästerna.