Turkiska lagen ute i Europa: Oavgjort för Galatasaray mot St Johnstone

Galatasaray fick inte resultatet man önskade mot skotska St Johnstone i kvalet till UEFA Europa League.

Efter att ha förlorat i kvalomgången till Champions League med totalt 7-2 över två matcher, varav bortamötet slutade 5-1, så gick Gala in i tredje kvalomgången till Europa League. Igår spelades första matchen av två möten mot St Johnstone där Gala tog emot dt skotska laget hemma i Istanbul fast på Istanbul Basaksehirs hemmaplan: Basaksehir Fatih Terim-stadion.

Första halvlek slutade mållöst men därefter blev det intensiva minuter när Fernando Muslera fick ett direkt rött kort i den 55:e minuten. Gästerna tog ledningen på straff tre minuter senare genom Jason Kerr. Sacha Boey kvitterade till 1-1 för Gala bara två minuter senare.

Fler mål blev det inte i matchen som slutade 1-1. Returmötet spelas i Skottland torsdag nästa vecka.

Samtidigt så spelade Trabzonspor och Sivasspor kvalmatcher i UEFA Conference League. Trabzon spelade oavgjort hemma mot norska Molde efter att matchen slutat 3-3. Målen för Trabzonspro gjordes av  Nwakaeme, Franchescoli de Souza och Tavares Semedo.

Sivasspor besegrade Dinamo Batumi på bortaplan efter att ha avgjort i den 95:e minuten genom Kayode. Sivas låg under fram till den 75:e minuten då Leke James kvitterade för Sivas.