Turkiska lagen ute i Europa: Playoff för samtliga turkiska lag som kvalar

Samtliga lagen som spelar kval till de europeiska turneringarna har tagit sig till playoffs.

Galatasaray som började i Champions League-kvalet kommer att spela playoff till Europa League, där även Fenerbahce går in i kvalspelet. För Sivasspor och Trabzonspor väntar playoff till Conference League. Besiktas är sedan tidigare direktkvalificerade för Champions League.

Galatasaray bortaslog St Johnstone med 4-2 i en match där Kerem Aktürkoglu gjorde ett mål och två assist. Gala som tog ledningen först i matchen genom Mbaye Diagne, fick se Ismail Cöpe göra självmål och ställningen var 1-1.

Inte förrän i den 63:e minuten tog Gala återigen ledningen genom Aktürkoglu som senare spelade fram Sofiane Feghouli. På tilläggstid blev det två mål. Emre Kilinc utökade Galatasarays ledning innan Michael O’Halloran reducerade till 2-4 och snyggade till siffrorna.

Galatasaray är nu klara för playoff i Europa League där danska Randers väntar.

I UEFA Conference League så gick Trabzonspor vidare efter att ha slagit ut norska Molde på straffar. Det blev 1-1 efter ordinarie speltid. Edgar Le hade gett Trabzon ledningen i den 57:e minuten men hemmalagets Björn Sigurdarson kvitterade i den 97:e minuten och matchen gick hela vägen till straffar. I Trabzonspor satte Bakasetas, Bruno Peres, Berat Özdemir och Trondsen sina straffar medan matchens målskytt Edgar le brände sin. Moldes straffskyttar Grodem, Sigurdarson och Risa gjorde mål medan Andersen prickade ribban och Ugurcan Cakir räddade Fofanas straff.

För Trabzonspors del väntar nu AS Roma i playoff.

Sivasspor vann bortamötet mot Dinamo Batumi efter ett avgörande mål på tilläggstid men på gästerna vann mötet efter ordinarie tid i Sivas vilket gav förlängning. Väl i förlängningen så kvitterade Jorge Felix efter 110 spelade minuter. Målet räckte för att Sivas skulle slå ut Batumi och ta sig vidare till playoff.

I playoff väntar nu danska storlaget FC Köpenhamn för Sivasspor.

Under torsdagen blev det även klart att Fenerbahce som går in i playoff, kommer att ställas emot HJK Helsinki från Finland.

Tre av fyra turkiska lag ställs alltså mot nordiska lag i playoff som är den sista kvalomgången innan turneringarnas gruppspel lottas och drar igång.