Turkiska lagen ute i Europa: Resultat

Fyra turkiska lag spelade playoff kval till Conference- & Europa League under torsdagen.

Trabzonspor som förlorade första mötet med 2-1, förlorade 3-0 i bortamötet mot AS Roma och blev utslagna ur kvalet till Conference League. Romas mål gjordes av Bryan Cristante i den 20:e minuten, Nicolo Zaniolo  i den 65:e minutne samt Stephan El Shaarawy i den 84:e minuten.

Det blev även respass för Sivasspor i kvalet till Conference League efter att ha förlorat returmötet i Danmark med hela 5-0 mot FC Köpenhamn. Sivas förlorade även första mötet som slutade 1-2.

Resultaten innebär att inga turkiska lag kommer att spela i gruppspelet av den nystartade turneringen Conference League.

Fenerbahce körde över HJK Helsinki på bortaplan. Efter att ha vunnit 1-0 på hemmaplan så blev det 5-2 i Helsinki där Enner Valencia stod för hattrick. De övriga målen gjordes av Fatih Yigit Sahintürk samt ett självmål av Matti Peltola, vars båda mål kom på stopptid i andra halvlek. Fener är klara för gruppspel i Europa League.

Galatasaray vände och vann hemma mot  Randers med 2-1. Gästerna to ledningen efter elva minuter i Istanbul innan Patrick van Aanholt kvitterade till 1-1 och med knappt en timme spelad så hade Gala vänt matchen tefter självmål av Frederik Lauenborg. Precis som Fenerbahce så är Galatasaray också kvalifcierade för gruppspel i Europa League.

Besiktas lottade in i Champions League-grupperna under torsdagen, och tillsammans med Fenerbahce och Galatasaray så blir dem de turkiska representanterna ute i Europa den här säsongen.