Ünder från start när skandalscener avbröt derbyt mellan Marseille – Nice

Ett hett derby spelades mellan Marseille och Nice.

Cengiz Ünder som har fått en pangstart i sin nya klubb Marseilles med två mål på två matcher, spelade från start i Marseille.

Hemmalaget Nice tog ledningen genom Kasper Dolberg i den 49:e minuten men längre fram i andra halvlek så utbröt tumult. Nice-supportrar kastade in flaskor på planen varav en träffade Dimitri Payet. Den franske fotbollsspelaren svarade med att kasta tillbaka flaskan vilket fick många supportrar att ilskna till och springa in på plan. Ett femtiotal personer sprang in på plan och var redo att slåss med Marseille-spelarna. Inte nog med att det blev irriterad mellan Marseille-spelarna och Nice-supportrarna som sprang in på plan så blev det även bråk mellan lagens spelare och ledare där ordningspersonal och vakter behövde komma emellan.

En supporter ska ha skadats allvarligt enligt fransk media och på kamerabilder gick det att se att en person fick hjälp av ett läkarteam mellan planen och läktaren.

Marseilles-försvarare Alvaro Martinez syntes också skjuta bollen in i den arga supportermassan.

En stund efter att tumultet börjat lugna ner sig på plan och efter att spelarna gått in sågs Nices president föra en dialog med Nice-supportrar i TV som med stor sannolikhet tillhörde Ultras-gruppen som håller till bakom målet där kaoset utbröt.

Marseilles-president ska ha skrikit att ”de vägrar spela klart matchen” enligt Fotbollskanalen. Marseille-tränades Jorge Sampaoli var en av flera som syntes rasande framför kamerorna en stund in i tumultet. Matchen har avbrutits och det är oklart när matchen spelas.

Cengiz Ünder var på planen framtill matchen avbröts och var mitt i kaoset och inte minst nära spelargången när det blev tumult mellan spelarna och tränarstaben. Enligt rapporter så ska bland annat några Marseille-spelare skadats i samband med tumultet