Vitor Pereira ger ungdomarna chansen

Fenerbahce har börjat säsongen bra med att kvala in sig till Europa League och vunnit båda sina inledande matcher i ligan.

En annan punkt som glädjer fansen minst lika mycket är Vitor Pereiras förtroende till ungdomarna som gör skillnad. Under inledningen av säsongen har Muhammed Gümüskaya, Arda Güler och Fatih Sanlitürk klivit fram och påverkat matchresultaten.

Muhammed Gümüskaya

Muhammed Gümüskaya har blivit ett namn som pratas väldigt mycket. Pereira ville ha kvar spelaren i truppen som kom till klubbens akademi under Damien Comollis tid som sportchef 2018 och signerade ett professionell kontrakt med klubben för tre år sedan. Muhammed som har tillhört och spelat för Fenebahce sedan barnsåldervar utlånad till Boluspor. Under försäsongen blev det ett mål för 20-åringen på fyra matcher.

I hans första tävlingsmatch som kom mot HJK Helsinki i Europa League-kvalet efter att ha blivit inbytt för Mesut Özil gjorde han ett kritiskt och ett snyggt mål i andra halvlek som gav Fener segern med 1-0. Detta belönades med en startplats i matchen därpå mot Antalyaspor.

Den unge mittfältaren blev inbytt mot HJK Helsinki i returmötet och gjorde återigen en bra insats.

Arda Güler:

Den yngste spelaren i A-lagstruppen, Arda Güler, exalterar fansen. Trots sin unga ålder på 16 år så imponerar han med sin kyla på planen och debuten kom mot HJK Helsinki i det försa mötet av playoff-matcherna. Arda hoppade in mot Antalyaspor i ligamatchen och spelade fram till Miha Zajc som gjorde det kritiska målet i 89:e minuten som skulle ge Fener tre poäng i en match som de vann 2-0. Även i returmötet med HJK Helsinki blev det ett inhopp.

Fatih Yigit Sanlitürk:

Ännu en tonåring som fick debutera mot HJK Helsinki men först i returmötet. Och det blev en kväll att minnas då Fatih Yigit Sanlitürk gjorde Feners fjärde mål i matchen som slutade med 5-2 seger.

Huvudtränare Vitor Pereira har hyllats för att ha givit de unga spelarna chansen som kliver fram och tar för sig, framförallt eftersom den portugisiske tränaren byter in dem i kritiska stunder under matchen.

Klubbpresident Ali Koc hyllade lagets tränare för lagets insatser och inte minst på grund av att han ger flera ungdomar chansen:

– Vi är mycket glada över ungdomarnas prestationer, vi är mycket förväntansfulla. Ni ser glädjen efter målen på bilderna, deunga är med sina storabröder. Vi måste ta av hatten för Vitor Pereira. Han har gjort det här tidigare i karriären. Han är en tränare som ger mycket vikt åt akademin och ungdomsverksamhet. Han har jobbat flera år i Portos ungdomsverksamhet. Det här ligger i hans gener och han är modig, sade Ali Koc om Vitor Pereira.

Med dem starterna de har haft på säsongen så kan vi räkna med att se mer av Muhammed, Arda och Fatih framöver.