Alla övergångar för de fyra stora klubbarna i Turkiet

Transferfönstret i Turkiet stängde den 8:e september.

De fyra stora klubbarna: Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray & Trabzonspor har värvat friskt och samtidigt har flera spelare lämnat klubben, antingen på lån eller permanent övergång.

Så har det gått för Besiktas:

Rachid Ghezzal och Valentin Rosier hämtades in som permanenta transfers efter att ha spenderat fjolåret på lån och därutöver så har man hämtat in spelare som Michy Batshuayi och Miralem Pjanic på lån tillsammans med Alex Teixeira och Salih Ucan till det offensiva mittfältet. Dorukhan Toköz lämnade på free transfer för Trabzonspor medan Cenk Tosun som fortfarande är skadad, har återvänt till Everton. Optionen på Bernard Mensah utnyttjades aldrig. Se fullständig lista här:

 

Fenerbahce:

Jämfört med förra fönstret har det varit ett ”lugnt” fönster för Fener som ”bara” har värvat åtta spelare i sommar. I fjol var den siffran på 17. Diego Rossi har hämtats in på lån medan klubben har gjort klart med namn som mittbacken Min-Jae Kim och anfallaren Mergim Berisha från RB Salzburg.

Totalt 23 spelare (!) lämnar varav fem på lån. Bland dessa finns Caner Erkin och Gökhan Gönül som återvände till klubben i fjol. Klubben har brutit kontraktet med flertalet spelare.

Galatasaray:

Danske Victor Nelsson är en av flera försvarare som har värvats in. Den rumänska duon Alexandru Cicaldau och Olimpiu Morutan förstärker offensiven. Halil Dervisoglu har återvänt på ett nytt lån. Det blev aldrig någon övergång för Gedson Fernandes, klubben försökte men kom aldrig överens med spelarens klubb.

Istället är Fernandes bland de 21 som lämnar från förra säsongen där även den tidigare svenske landslagsspelaren Jimmy Durmaz är en av dem som har lämnat för en permanent flytt till Fatih Karagümrük. Emre Akbaba har lånats ut till Alanyaspor medan klubben bröt med Radamel Falcao innan det fönstret stängde i flera europeiska ligor, Falcao skrev på för Rayo Vallecano.

Trabzonspor:

Marek Hamsik anslöt på free transfer från IFK Göteborg och likaså gjorde Dorukhan Toköz från Besiktas. Stabila förstärkningar till innermittfältet medan Gervinho, Ismail Köybasi och Andreas Cornelius är andra namn som har kommit in i klubben.

Hela 25 spelare lämnar, varav 13 på lån. Bland de som lämnar finns Caleb Ekuban som har varit en av de tongivande spelarna i offensiven de senaste säsongerna.