Europa League: Galatasaray vann – Fenerbahce kryssade

De turkiska lagen i Europa League, Fenerbahce och Galatasaray, började med att ta poäng i den första omgången.

Galatasaray besegrade Lazio på hemmaplan efter att ha hållit nollan och vunnit med 1-0. Målet tillskrevs Thomas Strakosha i Lazio som gjorde självmål i den 66:e minuten. I Galatasaray återfanns Marcao tillbaka i startelvan. Den brasilianske mittbacken är avstängd från inhemskt spel efter incidenten med Kerem Aktürkoglu i premiäromgången av Süper Lig. Marcao bildade mittbackspar med danske nyförvärvet Victor Nelsson.

Den tidigare Fenerbahce-anfallaren Vedat Muriqi blev inbytt i andra halvlek för Lazio.

Returmötet mellan lagen spelas den 6:e december vilket är den sista gruppspelsmatchen för båda lagen.

Fenerbahce var i Tyskland för att möta Eintracht Frankfurt. Fener som hade mycket publik på matchen, tog ledningen genom deras nummer 10, Mesut Özil, som nätade efter tio minuters spel. Det var Özils första match samt första mål i Europa-sammanhang för Fenerbahce. Hemmalaget Frankfurt kvitterade i den 41:a minuten genom Sam Lammers.

Fener såg ut att vara på väg mot tre poäng i slutet av matchen. Dimitris Pelkas blev fälld i straffområdet och fick en straff som han själv tog men som målvakten räddade. Returen sköt Mergim Berisha in men målet blev bortdömt på grund av att spelaren var innanför straffområdet när straffen sköts.

Returmötet spelas i Istanbul den 6:e december som är den sista gruppspelsmatchen för båda lagen.