Hamit Altintops får en roll inom landslaget

Den tidigare fotbollsspelaren Hamit Altintop är styrelsemedlem i Turkiska fotbollförbundet.

Nu har Altintop även blivit ansvarig för det Turkiska landslaget. Enligt uppgifter från förbundet så kommer Hamit få axla denna roll och ersätter därmed Selim Soydan som hade rollen tidigare och som nu kommer fortsätta som ledamot i förbundet.

Samtidigt rapporteras det att Hamit Altintop vill nu ha in Stefan Kuntz som ny förbundskapten för Turkiet. Kuntz har som fotbollsspelare representerat Besiktas när han spelade i klubben mellan 1995-1996. Idag är han förbundskapten för Tysklands U21-landslag.

Andra tränare som har kopplats ihop med jobbet är Aykut Kocaman, Emre Belözoglu och framförallt Okan Buruk. Enligt Ajansspor ska förbundet tagit kontakt med Okan i veckan men anställningen av Hamit Altintop som ansvarig för herrlandslaget kan ha ändrat den bilden. Enligt rapporter i Turkiet så ska Joachim Löw fått frågan men den tyske tränaren uppges ha avböjt förslaget för tillfället eftersom han vill vara ifrån fotbollen ett tag, enligt uppgifterna.