Han uppges vara överens med förbundet om landslagsjobbet

Turkiska fotbollförbundet uppges vara överens med sin nye förbundskapten.

Fotbollförbundet ska ha kommit överens med förbundskaptenen för Tysklands U21-landslag, Stefan Kuntz.

Tränaren har under dagen själv bekräftat att han är i Istanbul och förhandlar med fotbollförbundet. I samma inlägg på Instagram säger Kuntz att ingenting är ännu klart.

Under kvällen rapporterades det i turkiska medier att parterna är överens men att det återstår en detalj. Hamit Altintop kommer framföra en rapport till hela styrelsen som kommer att få ta ett beslut om jobbet och om de ska godkänna beslutet. Delar av styrelsen uppges vilja ha in Mustafa Denizli för de kvarstående fyra matcherna i VM-kvalet. Medan Altintop förespråkar en långsiktig plan med 58-årige Kuntz så vill delar av styrelsen ha en erfaren turkisk tränare som kan se ut de fyra kvalmatcherna för att sedan ta ett nytt beslut om landslaget lyckas kvala till VM eller inte.

Kuntz har tränat Tysklands U21-landslag sedan 2016 och har vunnit U21 EM två gånger (2017, 2021) samt tagit silver 2020.