Matchrapport: Holland 6-1 Turkiet

Turkiet blev förnedrade i Amsterdam.

Det var ett lag på planen idag med spel mot ett mål där Turkiet var tvåa på samtliga bollar. Efter 55 sekunder så gjorde Davy Klaasen 1-0 för hemmalaget efter ett vacker passningsspel. Lika fint passningsspel 15 minuter senare såg Memphis Depay utöka till 2-0. Samma Depay gjorde 3-0 på straff.

Utöver 3-0 i halvtid så drog Caglar Söyüncü på sig två gula kort vilket gjorde att Turkiet fick spela hela andra halvlek med 10 spelare. Andra halvlek var fortsatt spel mot ett mål där Depay fullbordade sitt hattrick  i den 54:e minuten. Guus Til gjorde Hollands femte mål i den 80:e minuten och de var inte nöjda där och malde på med anfall där Donyel Maalen gjorde lagets sjätte mål till slut.

Cengiz Ünder snyggade till siffrorna efter att Halil Dervisoglu pressat målvakten och Van Dijk som han vann bollen av som landade hos Cengiz Ünder som kunde driva bollen i öppen bur.

Turkiet tappar gruppledningen och är nu trea med två poäng bakom Holland och Norge.