VM-kval: Turkiet möter Gibraltar på bortaplan

Det är dags att studsa tillbaka.

Med all respekt för motståndet, så måste Turkiet bara ta tre poäng med oavsett vilken startelva de ställer upp.

Gibraltar är ett brittiskt territorium men många sportförbund har organiserat dem som medlemsförbund och därför tävlar man självständigt.

I gruppen har Gibraltar noll poäng och var laget som kom från pott 6 till kvalgruppen, det vill säga att de är det lägsta rankade laget i gruppen.

Turkiet har enbart en seger i sina senaste sex matcher med bland annat fyra raka matcher utan vinst. Det blev tre förluster i EM så följdes upp med att tappa segern hemma mot Montenegro i den 96:e minuten på frispark. Drömstarten som man fick i kvalet genom att slå både Holland och Norge är i princip bortblåst efter kryss mot både Lettland och Montenegro hemma.

Turkiet har således sakerna fortfarande i egna händer om de vill vinna kvalgruppen som de leder, men det har även Holland som står för motståndet på tisdag i Amsterdam. Likadant gäller för Montenegro och Norge som fortfarande ska möta Turkiet en gång till i kvalet.

Landslaget har fått tillbaka Caglar Söyüncü och Ozan Tufan men egentligen bör dessa spelare vara främst tillgängliga inför matchen mot Holland som blir en slags ”final” för Turkiet. Landslaget är det enda obesegrade laget i gruppen fortfarande men har tappat poäng i matcher som de borde ha vunnit.

Turkiet lär gå för en rotation i denna matchen för att ställa upp med det starkaste möjligaste laget mot Holland. Målskytten Burak Yilmaz missar matchen pga avstängning och är tillbaka mot Holland.

Avspark är klockan 20:45 svensk tid.

LÄS OCKSÅ:

TV-kanalerna som sänder Gibraltar – Turkiet

Söyüncü och Tufan har anslutit till truppen