VM-kval: Turkiet möter Holland

Det är dags för returmöten i kvalet till VM 2022.

Turkiet inledde kvalet med att möta just Holland och fick en pangstart med en seger på 4-2 där Burak Yilmaz visade stor klass och gjorde hattrick. Anfallaren är tillbaka efter en avstängning mot Gibraltar. Turkiet studsade tillbaka till vinnande spår när man besegrade Gibraltar komfortabelt med 3-0 men matchen innandess tappade man en seger i den 96:e minuten mot Montenegro. Dyrbara poäng som förlorades med tanke på att det är vidöppet i gruppen nu och att Holland går om Turkiet vid en eventuell seger för holländarna.

Holland har tagit poäng i samtliga matcher efter förlusten mot Turkiet och har 10 poäng. Senast besegrades Montenegro med hela 4-0 och de holländska spelarna visade bra kvalité under den nye tränaren Louis Van Gaal som har återvänt till landslaget. Matchen innandess som också spelades förra veckan spelade de kryss mot Norge. Efter matchn mot Montenegro var det taggade holländska spelare som har ställt in siktet på seger mot Turkiet.

Det turkiska landslaget behöver ha samma inställning och gå för en seger. Stjärnan Cengiz Ünder sade på presskonferensen inför matchen att siktet är inställt på tre poäng. Man har bevisat förr att man kan vinna över Holland och har kvalitén för att göra det igen. Det som talar emot det turkiska landslaget är formen och moralen har inte sett likadan ut som i våras och från EM-kvalet när man följer matcherna. Det är i princip samma gäng sedan EM-kvalet som också är i landslaget men självförtroendet känns ha tagit skada efter fiaskot i EM. Seger i en match som denna kan ge tillbaka så mycket till spelarna och det hade även satt Turkiet i ett starkt favoritskap att vinna gruppen med tanke på att trean Norge kommer man möta hemma efter att ha vunnit bortamatchen med 3-0.

Inför matchen har förbundskapten Senol Günes sagt att landslaget har allting i egna händer och Van Gaal påpekade att det är en grupp där alla lag kan vinna alla. Den holländske tränaren sade också att Holland har vunnit sina ”enklare” matcher medan Turkiet har vunnit de ”svåra” matcherna men inte vunnit de ”enkla” matcherna.

Potentiella startelvor:

 

Turkiet: Uğurcan Cakir (MV), Kaan Ayhan, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Mert Müldür – Okay Yokuslu, Ozan Tufan – Cengiz Ünder, Hakan Calhanoglu, Kenan Karaman – Burak Yilmaz

Holland: Bijlow (MV) – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind – de Jong, Klaassen, Wijnaldum – Berghuis, Bergwijn, Depay

LÄS OCKSÅ:

TV-kanalerna som sänder Holland-Turkiet