Officiellt: Emre Belözoglu tar över Istanbul Basaksehir

Emre Belözoglu är klar för Istanbul Basaksehir som ny huvudtränare för herrlaget.

Efter att ha varit tillfällig huvudtränare för Fenerbahce i våras, så var det länge diskussioner om att bli aktuell som assisterande förbundskapten till Senol Günes i landslaget innan denne lämnade landslaget.

Nu står det dock klart att Emre tar över tränarjobbet i Istanbul Basaksehir efter att klubben gått skilda vägar med Aykut Kocaman.

Istanbul Basaksehir tackade av Kocaman för sin tid i klubben och hans arbete då han tog över klubben under en tuff period förra säsongen och tränaren ska själv ha lämnat in sin avskedsansökan som klubben godkände.

Klubbpresident Göksel Gümüsdag inledde också med att tacka Aykut Kocaman för dennes insatser för klubben när Emre Belözoglu presenterades som ny tränare. Gümüsdag beskrev Emre som den ”bäste turkiske spelaren någonsin” och tillade att klubben tror väldigt mycket på Emre som tränare också.

Emre Belözoglu spelade fyra år i klubben och kom dit 2015 och lämnade innan han blev 39 år för Fenerbahce och under den här perioden gjorde han även comeback i landslaget vilket slutade med totalt 101 landskamper.

Tränarjobbet blir Emres andra tränarjobb som tidigare också har varit sportchef för Fenerbahce efter den aktiva spelarkarriären tog slut sommaren 2020.