Agaoglu: ”Mitt livs misstag att jag nobbade budet på Ömür”

Trabzonspors klubbpresident Ahmet Agaoglu gästade beIN Sports där han uttalade sig om aktuella frågor och inte minst framtiden för vissa av spelarna.

Agaoglu fick bland annat frågan om lagkaptenen och målvakten Ugurcan Cakir:

– Jag vill att Ugurcan stannar i laget. Om det kommer ett riktigt bra bud och vi säljer Ugurcan Cakir så måste vi ersätta honom med en spelare av samma kaliber eller i närheten av samma nivå. Låt oss säga att vi säljer honom för 10 och ersättaren kostar 7. Är det värt för 3?

En annan stortalang i laget och från den egna akademin, Abdülkadir Ömür, var ett tag den spelare som kopplades mest ihop med en flytt ifrån klubben men skador har satt stopp för utvecklingen flera gånger. Nu berättar Agaoglu att han ångrar nobben av Manchester Citys bud:

– Det är mitt livs största misstag att jag nobbade Manchester Citys bud på 23 miljoner euro för Abdülkadir Ömür. Det budet kom tre dagar efter att vi hade sålt Yusuf Yazici (till Lille)

Angående Anthony Nwakaeme vars kontrakt har gått ut:

– Vi har gett Nwakaeme det högsta erbjudandet vi kan. Det är ett årskontrakt + en klausul baserad på prestation Detta är vad Trabzonspor kan erbjuda. Det oroar mig inte att han är 33 år, men jag har en budget, jag måste hålla mig inom dessa gränser.

Trabzonspors klubbpresident bekräftade också att de just nu förhandlar med 10-12 spelare samt att några spelare kommer att lämna även om ingenting är ännu klart.

Trabzonspors historik med Fenerbahce har inte gått obemärkt förbi någon inom turkisk fotboll, framförallt inte från det senaste decenniet. Lagen är två stora rivaler och i år vann Trabzonspor ligan och Fenerbahce kom tvåa. Feners president Ali Koc satsar högt inför kommande säsong och har sagt att de kommer bli mästare nästa år.

– Till de som säger ”Vi är mästare nästa år”, så vill jag att de berättar vart vi kommer sluta. Stör oss inte.