Efter tio år – Özyakup lämnar Besiktas

Oguzhan Özyakup har tagit farväl av Besiktas.

29-årige mittfältarens kontrakt löper ut i sommar med den svartvita klubben och nu är det bekräftat att det inte blir någon förlängning.

Özyakup anslöt till Besiktas sommaren 2012 från Arsenal för 500 00 euro och har stora perioder varit ordinarie och viktig spelare i Besiktas, inte minst under Senol Günes och när laget gick starkt i europaspel.

Mittfältaren vann tre ligaguld, ett cupguld och ett supercupguld med Besiktas innan han fick sparsamt med speltid under Sergen Yalcin vilket ledde till en utlåning till Feyenoord under vintern och säsongen 2019/2020. Den här säsongen har det blivit totalt 13 ligamatcher med strax  över 600 minuter för Oguzhan.

Oguzhan Özyakup som har 43 landskamper för Turkiets landslag, tog ett känslosamt farväl på sociala medier där han inleder med att minnas tillbaka till dagen han skrev på som 19-åring för klubben och avslutar med att han lämnar Besiktas-familjen som en vuxen 29-årig man som älskar klubben villkorslöst:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Oguzhan Ozyakup (@ozyakup)